menü

Lulu blog

Kutyakocsi. Kinek? Mikor? Miért?

Közzétéve: 2022. 04. 21. Szerző: Luludog

    A kutyakocsik esetén mái napig sokakban felmerül a kétség, vajon valóban szükség van-e rájuk, és ha igen, pontosan milyen célból és kiknek ajánlott?

Ezekre a kérdésekre adunk választ bejegyzésünkben, amiből azt is megtudhatjátok, sokszor jóval nagyobb segítség lehet egy ilyen eszköz, mint azt legtöbben gondolnák.

 

A szállítás szuperhőse

 

    A gazdik nagy része valószínűleg ütközött már nehézségekbe kutyusa szállítását illetően. Tudjuk, hogy többféle módszer és termék áll rendelkezésünkre, ha kutyusunkat nem pórázon vezetve szeretnénk vinni.

A táskáktól és hátizsákoktól elkezdve, a gurulós hordozókon és zárható dobozokon át a kutyakocsikig számos alternatívát találunk. Mind alkalmas lehet bizonyos helyzetekben, a gond viszont akkor van, ha kutyusunk nehezebb, nem szeretnénk cipekedni, nem érzi komfortosan magát egy szűkebb táskában, vagy olyan helyre (pl. bevásárlóközpontba) szeretnénk vinni, ahol még a táskából kikandikálva sem látják szívesen kedvencünket.

 

Ezekre az alkalmakra kitűnő segítséget nyújthat a kutyakocsi, amit:

 

  • könnyű tolnunk
  • kutyusunk nem szorong, van elég helye, tud nézelődni
  • nem kell cipekednünk, megerőltetnünk magunkat
  • a multifunkciós kutyakocsik kivehető kosár része könnyen autósüléssé is alakítható, amivel egyben az autóban való biztonságos szállítás is megoldott

 

Kik számára lehet a legnagyobb segítség egy kutyakocsi?

 

   Egy ilyen járgány segítséget nyújthat, ha fiatal kutyusunkat szeretnénk hosszabb útra vinni, de a nagy sétákkal még nem erőltethetjük őt túlságosan.

Emellett az idősebb kedvenceinknek sem kell lemondaniuk a friss levegőről és a közös sétákról, hisz a gazdi bármikor beteheti a kocsiba őt, amiből kényelmesen tud nézelődni és tovább élvezheti a közös időtöltést anélkül, hogy elfáradna. Ugyanez a helyzet sérült vagy beteg kutyusok esetén is.

 

Egy jó kutyakocsi továbbá nem kizárólag a kutyus szállítására szolgál, hanem egy bevásárlás alkalmával az alsó kosár részbe nyugodtan pakolhatunk is, akár olyan nehezebb dolgokat, amiket nem szívesen vinnénk kézben.

Fontos gondolnunk az idősebb gazdikra is, akik szeretnének minél több időt tölteni kedvencükkel, azonban fizikumuk már nem feltétlen alkalmas a kutyussal való hosszabb sétákra és emellett a bevásárlás kivitelezésére is. A jó hír számukra, hogy egy kutyakocsival a bevásárlás, séta és egyéb ügyintézés összeköthető, így nem kell külön-külön útnak indulni és, ha a kutyus esetleg húz, akkor kisebb séta után a kocsiban könnyedén lehet tovább tolni.

 

Mentett vagy félős kutyusok

 

    Szocializációs szempontból is muszáj megemlítenünk, mekkora segítséget nyújthat egy kutyakocsi, ugyanis azok a kutyák, akik rossz körülmények között nőttek fel, netán bántalmazták őket, sokkal nehezebben vehetik társaik közeledését és időbe telhet, míg hozzászoknak új környezetükhöz és egyáltalán a sétához.

A kutyakocsihoz már a házban hozzá tudjuk szoktatni a kuytust, így az lehet az ő biztonságos helye az utcán is, aminek köszönhetően sokkal könnyebb számára az átállás.

 

A kutyakocsik a fent említett okok miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így ahelyett, hogy azon aggódnánk, vajon furcsán néznek-e majd ránk az utcán, tartsuk szem előtt saját- és kutyusunk kényelmét, hisz egyre többen vagyunk, akik tudják, hogy egy nagy közös séta a jó levegőn gyógyír lehet minden bajra, viszont ehhez bizonyos esetekben elkellhet egy kis segítség. :)

 

Címkék