menü

Lulu blog

Nyakörv vagy hám?

Közzétéve: 2019. 03. 26. Szerző: Luludog

Új gazdiknak majdnem minden első kérdése hozzánk, hogy melyiket ajánljuk jobban? Nyakörv vagy hám? És miért? - Így hát akkor lássuk a pro-kontra érveket és a hámok fajtáját. 

 Nyakörv: Hagyományos és bevált kiegészítő kutyusod számára mint séták alkalmával, mint tanulás szempontjából. Nagyon praktikus, könnyen fel-le vehető kedvencedről és ékes kiegészítője lehet kutyusodnak, amin csilloghat egy aranyos kis biléta is. Viszont sajnos, hogyha légcső problémákkal küzdötök, vagy nagyon húz téged, akkor nem ajánlott a nyakörv használata. 

És hogy egy kis ízelítőt és kedvet kapjatok a nyakörvek vásárlásához, mindenképpen ajánljuk figyelmetekbe az April&June legújabb kollekcióját.

Hámok: Hámoknak számtalan kimenetele lehet. A tépőzárastól kezdve, a csatoson át egészen a step in harness-ekig. De vajon melyik kutyusnak melyik való? 

1. Tépzőzáras hámok: Mindenféleképpen kis testű kedvenceknek ajánljuk, akik könnyedén sétálnak a gazdi mellett és akik nem szeretnek a sárban dagonyázni egy játék alkalmával, ugyanis sajnos a túlzott tisztítás megrövidíti a tépőzár élettartamát! 

2. Csatos hámok: Csatos hámoknak is két fajája van. Van az amit simán csattal lehet rögzíteni a kutyuson, de van olyan modellünk is, amin van pluszba tépőzár. Itt a tépőzár élettartama lehet hosszabb, ugyanis ezeken a hámokon a tépőzár a háton található meg és nem a mellkason.

3. H típusú hámok: A klasszikusok. Nyakat körbe ölelve, alul összezárva! Biztonságos és praktikus. Azoknak a kutyusoknak ajánljuk, akik nem küzködnek légzőszervi megbetegedéssel viszont hám pártiak!

 

4. Step in harness hámok: - Avagy a lépj bele hám! - sokak kedvence, hiszen feladása, viselése praktikus, könnyű és egészséges, mivel teljesen kihagyja a torok részt, így a mellső lábak alatt öleli át a kutyust biztonságosan. Ebből nehezebb is kilépnie kedvencünknek. Kifejezetten ajánlatos hosszúszőrű vagy beteg kutyusoknak. 

Címkék